adó egy százalék felajánlás
2024.03.28. - Gedeon, Johanna

2010-ben már alap az orális szex a tinik körében

A pornófilmek hatására a kamaszok szélsõségesebb dolgokat vállalnak a szexben, mint a szüleik. Hiába a tiltás, az interneten ömlik a minta.
kutya cica örökbe fogadás állatvédelem szja 1%

A szüzességüket õrzik, de az orális vagy anális szexet a kamaszok természetesnek tartják. A szülõk tehetetlenül állnak, mert a szexuális iránymutatást átvette az internet. A felmérések szerint a kiskamaszok már hatodik- hetedik osztályban barátkoznak a szexszel.

Amit látnak, kipróbálják, mert a modellkövetés erõs náluk, még ha nem is értik, hogy mi ez – mondja Baky Ildikó gyermekpszichológus. – A gyakran váltogatott kapcsolatok felszínesebbek, az érzelmek nem olyan erõsek, s – talán éppen a pornófilmek miatt – gyakran elõfordul, hogy kipróbálják az orális vagy az anális szexet. A filmek még azokra is hatással vannak, akik egyébként nem érdeklõdtek volna a szex iránt – hívja fel a figyelmet a jelenségre a szakember.

Salamon Attiláné általános iskolai igazgató a szülõk felelõsségét hangsúlyozza.

- Nekik kellene gondoskodni arról, hogy a gyerek ne jusson hozzá ilyen oldalakhoz az interneten vagy a tévében. A dolog ezzel együtt is nehéz. Amikor elõzetesben egy pornóforgatás kulisszatitkairól mutatnak részletet valamelyik adón, azt a szülõ nem tudja megakadályozni – vélekedett az igazgató, aki hozzátette: a szülõnek bizalmi viszonyt kell kialakítania a gyerekeivel. Persze tény: ebben a témában gyakran nem a szülõt vagy a tanárt keresi meg a kérdéseivel a gyerek.