adó egy százalék felajánlás
2024.04.25. - Márk

Az ázsiaiak késõbb vesztik el szüzességüket

Egy szexuális viselkedést és a fogamzásgátlók használatát vizsgáló világméretû felmérés szerint az Ázsiában élõk jóval késõbb vesztik el a szüzességüket, mint a nyugati emberek.
kutya cica örökbe fogadás állatvédelem szja 1%

Az elsõ szexuális együttlétre átlagosan 19,25 évesen kerül sor, állítja a tanulmány, melyet a Durex Network, a Durex óvszereket gyártó SSL International szociális marketing ágazata végzett. Az eredmények szerint a malajziaiak vesztették el legkésõbb szüzességüket 23 évesen, õket követik az indiaiak (22,9), a szingapúriak (22,8), a kínaiak (22,1), a thaiok (20,5), a hong kongiak (20,2), a nigériaiak (19,7) és a japánok (19,4).

A másik oldalon az osztrákok vesztették el legkorábban szüzességüket 17,3 évesen, majd a brazilok (17,4), a németek (17,6), az új-zélandiak (17,8), az ausztrálok (17,9) és az amerikaiak (18) következtek. A hosszú várakozás ellenére a malájok végeztek az elsõ helyen azok között, akik azt mondták, hogy teljes mértékben készen álltak az eseményre (41,5 százalék), õket a hollandok, a görögök, az amerikaiak és az ausztrálok követték a sorban.

Velük ellentétben a japánok, a nigériaiak, a thaiok és a hong kongiak nem érezték magukat felkészültnek. Kevesebb mint tizenhárom százalék vallotta, hogy készen állt az elsõ szexuális élményre, amikor az megtörtént. A nigériaiak állították a legmagasabb arányban (37,5 százalék), hogy nyomást éreztek a szüzességük elvesztésére. A nyugat-afrikai ország az óvszer- és fogamzásgátló használatában is utolsó helyen végzett, a lengyelekkel és a görögökkel ellentétben, akik a legelõvigyázatosabbak ebben a tekintetben.

Összességében a Durex huszonhat országra kiterjedõ tanulmánya úgy találta, hogy annak ellenére, hogy az elmúlt ötven évben nõtt a fogamzásgátlók használata, tíz emberbõl három még mindig nem védekezik az elsõ szexuális együttlét alkalmával. A tizenhat és tizenkilenc év közötti tinédzserek nyolcszor nagyobb valószínûséggel védekeztek az elsõ alkalommal, mint a mai hatvanöt éves vagy annál idõsebb korosztály. A felmérésbõl kiderült az is, hogy a nõk elõvigyázatosabbak e tekintetben, mint a férfiak.

A tanulmány szerint azok, akik városi környezetben éltek, magasabb végzettséggel és jövedelemmel rendelkeztek, kevésbé éreztek kényszert arra, hogy korán elkezdjék a szexet. A fogamzásgátlók használata elterjedtebb volt azok körében, akik nyíltabban beszéltek a szexrõl és a szexuális egészségrõl családjukkal vagy partnerükkel, és akik készen álltak arra, hogy elveszítsék szüzességüket.