adó egy százalék felajánlás
2024.04.20. - Tivadar

Az érzéki masszázs

Kámaszútra (4. rész)

Akár szerelmi elõjátékuk szolgál, akár nem, az érzéki masszázs célja a teljes relaxáció, ezért békés és kényelmes kell hozzá teremteni. Nagy, nem túl puha matracú ágy vagy a földre tett lepedõ is megfelel. Helyezzünk párnákat társunk nyaka, dereka és bokái alá.
kutya cica örökbe fogadás állatvédelem szja 1%

A szoba meleg és hangulatosan megvilágított legyen, és lehetõleg ne zavarjanak meg. A masszázs mozdulatait nyugodtan kombináljuk belátásunk szerint, egyet, kettõt vagy akár egy egész sorozatot végezhetünk a lábtól kezdve egészen a fejig.

A masszázsolajok
Minden masszázsolaj akkor fejti ki hatását legjobban, ha tenyerünket összedörzsölve kicsit felmelegítjük használat elõtt. Hidegen sokként éri a bõrt. Minden testrészt külön olajozzunk be, mielõtt kezelésbe vennénk, ne az egész testet kenjük be egyszerre. Egyenletes, határozott mozdulatokkal dörzsöljük az olajat a bõrbe. A masszázs után hagyjuk beivódni. Ha ezt nem akarjuk, egy törölközõvel le is törölhetjük.

Masszázsolajak és illatadalékok
A megfelelõ olajak széles skálája kapható, többségüket diófélékbõl, fõleg kókuszdióból vagy zöldségekbõl nyerik. Használhatunk sima olajokat, mint mandula-, olíva-, szõlõmag- vagy napraforgóolaj magukban, vagy olyan illatos olajok alapanyagaként is, mint a pacsuli, a szantálfa, az ylang-ylang, a jázmin vagy rózsaolaj. Készítsünk egy alkalomra bõven elegendõ illatos olajat: 30 ml-nyi alapolajhoz egy tucat csepp illateszenciát tegyünk.

A masszázs alapfogásai

Effleurage (finom érintés)
Tenyerünket csúsztassuk végig társunk bõrén, súlyunkkal adjunk erõt a mozdulatnak. Minden területen ezzel kezdjünk és végezzünk.

Gyúrás
Enyhén behajtott kézzel, egyenletes, ritmikus mozdulatokkal gyúrjuk a húst.

Pétrissage (dagasztás)
Ujjaink vagy hüvelykujjunk hegyének körkörös mozgásával simítsuk ki az izmok feszültségét a gerinc mentén. Ne masszírozzuk a gerincet, magát.

Ütögetés
Kézéllel lendületesen ütögessük társunkat, mintha karateütések lennének, de persze jóval gyöngédebbek. Ujjainkat lazítsuk el.

Kopogtatás és köpölyözés
A kopogtatásnál finoman dobolunk társunk testén, míg a köpölyözésnél váltott kézzel, behajlított tenyérrel, a hüvelykujjat behajtva ütögetjük.

Bármelyik technikát vagy kéztartást használjuk is, mozdulataink mindig maradjanak egyenletesek, ritmikusak, szimmetrikusak. Mindig használjuk olajat, és elõre állapodjunk meg társunkkal, milyen erõvel nyomkodjunk, hiszen a kölcsönös örömforrás a cél. Arra is megtanít ez, hogy saját szükségletünkrõl ideiglenesen megfeledkezve társunk örömére koncentráljunk. Ezzel közelebb kerülünk az igazi célhoz, ahhoz, hogy egyaránt képesek legyünk gyönyört nyújtani és kapni.

A szexuálisan ingerlõ masszázs
Ha a masszázs kellemesen ellazítja testünk, jobban is szeretkezünk utána, de ha kifejezetten az a célunk, hogy a masszázs ne ellazítson, hanem felkeltse a vágyat, az erõteljesebb technikákat gyengédebbekre kell cserélnünk. Ha például ujjunk finoman végigsiklik társunk mellkasán, mellbimbóin, majd a hasán, az jóval izgatóbb a hagyományos masszázs erõsebb mozdulatainál. Sok más porcikánk reagál még a finom érintésre, köztük a fülcimpák, a nyak oldala, a nyakszirt, a karok és a combok belseje, a köldök, a fenék, a lábikra és a lábujjak. Nem csak a kezét használhatja..