adó egy százalék felajánlás
2024.04.20. - Tivadar

Törvénybe az állatszexet!

A törvény erejével védenék meg a szexuális zaklatástól az állatokat az állatvédõk. A szervezet szerint elgondolkodtató, hogy a magyar jogrend nem foglalkozik a zoofíliával, vagyis nem számít büntetendõ cselekménynek, ha „egy ember szexuális aktusra kényszerít egy állatot”. Az Egyesült Államokban rendszeresen ítélnek el ilyen cselekmény miatt embereket.
kutya cica örökbe fogadás állatvédelem szja 1%

Törvénybe foglalná az állatok szexuális jogait egy állatvédõ szervezet. Az állatvédõk szerint elgondolkodtató, hogy a magyar jogrend nem foglalkozik a zoofíliával (másnéven bestiofília, szodómia, animalszex) nem számít büntetendõ cselekménynek, ha egy ember szexuális aktusra kényszerít egy állatot.

Ha ilyen történik – hangsúlyozza a szervezet -, akkor csak a fizikai bántalmazás miatt büntethetõ a tettes, ha az állat mérete miatt fizikailag nem sérül, akkor semmilyen szankció nem éri.

„Arra hívjuk fel a törvényhozók figyelmét, hogy az állatvédelmi törvény nem teljes, kimaradtak belõle olyan tényállások, amelyekre talán nem is gondolt senki, de az élet bebizonyította, hogy létezik ilyen, sajnos Magyarországon is”-hangsúlyozzák.

Hozzáteszik: Több egybehangzó tanulmány szerint ez a fajta szexuális beállítottság a védtelenek, gyengék, kiszolgáltatottak kihasználása. A velük szembeni erõfölény fitogtatása épp hasonlatos ahhoz, amit a pedofilok csinálnak.

Vannak országok, ahol az állatok szexuális bántalmazását már törvény tiltja: például az Egyesült Államokban, ahol rendszeresen ítélnek el ilyenért embereket.

Forrás: www.zug.hu - állatvédõ egyesület